La historía del COLMADO QUILEZ

Quan en 1908 la família Vilaseca va obrir l'establiment el seu primer negoci va ser el de forn de pa, que després va ampliar a confiteria i per fí, un temps més tard en el queviures que avui coneixem.

El Sr. Julián Quílez ho va adquirir en 1940, va mantenir intacta la seva decoració i a partir d'aquell moment es va llaurar un nom que s'ha gravat en lletres d'or a la ciutat comtal durant 68 anys. En 1974 Andrés Lafuente es fa càrrec del negoci conservant el nom i ho integra dins del grup LAFUENTE (empresa fundada en 1951, amb altres cinc botigues a la ciutat) respectant “l’estil" Quílez i augmentant el negoci amb una seleccionadíssima cava d’ampolles amb més de 10.000 referències.

Foies, fumats, conserves de luxe, ibèrics, embotits i formatges d'autèntic capritx, cafès, vinagres, 500 referències d'oli d'oliva, 280 de vinagres, dolços... Actualment ha augmentat la seva oferta amb 200 referències d'aigües minerals de tots els confinis del planeta.

La seva atenció personalitzada -alguna cosa avui dia pràcticament desaparegut- ho manté -i ho mantindrà- en alça durant molt temps diferenciant-los dels seus moderns rivals els supermercats i les grans superfícies. Un total de 18 empleats i la tradició de pagar un dia per setmana als proveïdors, resisteix els embats dels temps -mai ha generat un impagament- i resistint les pressions del mercat. La continuïtat està assegurada en els quatre fills que segueixen al capdavant de l'empresa i la seva propera generació.

Els seus 19 aparadors resumeixen tot el que una persona sensible i amant del bon menjar i dels bons productes pot esperar en aquesta vida.

Fa ja més de 5 anys, el 23 de Setembre de 2008, Colmado Quilez va complir el seu primer segle d'existència sense haver canviat la seva estètica ni la seva qualitat. Unes carpes instal•lades al carrer d’Aragó i a Rambla de Catalunya van servir per

celebrar amb clients i amics el seu adobat centenari. Van cuinar en honor de QUÍLEZ els "grans" de Barcelona: Carles Gaig, Mey Hoffman, Oriol Balaguer...

Va ser una vetllada que va servir per agrair-li a tots la seva clientela la confiança prestada durant tants i tants anys. I en la qual ens vam adonar que Colmado Quilez és una una  botiga emblemàtica i mítica i pertany a Barcelona.

PREMIS

Premi Nadal de Gastronomia 2008

(A la “Dignificació i Comercialització dels productes alimentaris”)

Tienda Gastronómica del año 2007. (Guía Gourmet)

 

Mejor Página Web 2008. (Guía Gourmet)

“Barcelona, la Millor Botiga del Món” any 2.008-Premi Especial del Jurat al Colmado Quilez.
(Ajuntament de Barcelona)

Cambra de Comerc de Barcelona a l’empresa  “Colmado Quilez” am motiu del 100 Aniversari de la seva fundació.
(Octubre de 2.008)

Placa acreditativa de pertanyença a la Marca Cuina Catalana, com a establiment emblemàtic i  de referència en la promoció dels productes de Catalunya.

(Primer comerç d'alimentació en tenir aquesta Marca).

Placa commemorativa del Ajuntament de Barcelona
(En reconeixement a Colmado Quilez 1908-1993 Als seus anys de Servei a la Ciutat).

 

 

 

 

Enlaces de interés

Está aquí: Inicio El Sommelier Acerca del Sommelier Faustino Muñoz Soria La historia del Colmado Quilez